Doorzoek site

Digitale broedmachine Fiem Smart - Nieuw!


Levertijd: 3-4 werkdagen


Normale prijs: € 219,00

Onze prijs: € 198,25 incl. 21% BTWExtra informatie

EAN Nee
Artikelnummer BROSMA-D
Keren Automatisch
Capaciteit Kip 24 Fazant 27 Eend 20 Kwartel 45 Kalkoen14 Gans 12
Afmeting 400 x 325 x 260mm
Kleur Nee
Gewicht Nee
Elektriciteit Stroom V/Hz 220-230 / 50-60 135 Watt
Garantie 1 Jaar

* Verplichte velden

Normale prijs: € 219,00

Onze prijs: € 198,25 incl. 21% BTW


Product informatie


De voordelen van de digitale broedmachine Smart van Fiem:


- Het uitkomst % bij deze broedmachine licht heel hoog


- De "ei-vorm" van de broedmachine zorgt voor heel goed zicht op de eieren. Zelfs als je langsloopt zie je heel goed wat er in de broedmachine gebeurd. Dit is zeker de laatste dagen bij de uitkomst heel erg fijn. Daarnaast zorgt de ronde vorm ervoor dat de lucht in de broedmachine goed circuleert.


- Met de nieuwe digitale thermostaat kun je de temperatuur heel nauwkeurig regelen, tot wel 0,1 graad nauwkeurig.


- De broedmachine heeft ook een ingebouwde digitale hygrometer. Deze kun je zie door op de menu knop te drukken. Bij de analoge Fiem Smart broedmachine is het gewenst om een losse hygrometer te gebruiken om de luchtvochtigheid te meten. Bij dit nieuwe model is een digitale hygrometer ingebouwd. De luchtvochtigheid kun je sturen door water in de broedmachine te gieten. Hiervoor zijn 4 uitsparingen in de bodem van de broedmachine gemaakt. We adviseren om de gemineraliseerd water te gebruiken, zo blijft de broedmachine langer vrij van kalk aanslag.


- Het keersysteem: het keersysteem in deze broedmachine lijkt heel erg op hoe de moeder kip de eieren keert. Zij beweegt continu heel zachtjes over de eieren waardoor ze heel langzaam draaien. Dat is ook hoe de eieren gekeerd worden in de Fiem Smart. Het keerrekje beweegt van voor naar achter waardoor de eieren heel langzaam over de bodem gerold worden.


- Geluid: Dit is veruit de stilste broedmachine in ons assortiment. De ventilator is krachtig genoeg om voldoende frisse lucht in de broedmachine te blazen en maakt daarbij weinig geluid. Dit is zeker voor scholen heel prettig, maar ook als je hem in de huiskamer wilt gebruiken is het heel fijn.


- Te gebruiken als broedmachine en uitkomstmachine


- Leverbaar in vrolijke kleuren


- Heel goed en stevig verpakt


Dit alles maakt het een perfecte machine voor beginnende hobbyisten, scholen en kinderdagverblijven. Mooi en praktisch en te gebruiken als broed en uitkomst machine voor alle soorten eieren.


Tip: Vanaf de 5de dag kunnen de eieren worden geschouwd, dit doe je door in een donkere ruimte de eieren op een schouwlamp te zetten. Als de eieren helemaal doorschijnend zijn, zijn ze niet bevrucht. Zie je adertjes lopen dan zijn ze wel bevrucht en kunnen er kuikens uitkomen.Aantal eieren per soort:  • Kip 24

  • Fazant 27

  • Eend 20

  • Kwartel 45

  • Kalkoen14

  • Gans 12